Primeres aventures i aprenentatges de 6è a Gal·les

Els alumnes de 6è de Primària estan gaudint moltíssim de l’experiència de viatjar a finals de curs a Gal·les i estan fent que qualsevol activitat sigui molt divertida. De moment ja han visitat Pili Palace, una mena de granja amb un hivernacle de papallones on van poder tocar -amb tota precaució- animals com serps, milpeus, conills i cabres. Un altre lloc que els ha agradat molt ha estat Beaumaris, amb “hungry seagulls” que intentaven robar els seus gelats dels alumnes, per la qual cosa van acabar sortint corrent… i rient molt.

Ahir, el primer dia d’estada completa, el van acabar al Llandudno Pier, on van agafar pedres de la platja per crear ells mateixos els seus propis souvenirs de pedres pintades.

Aquest matí han fet un “cooking workshop” i una “practical english lesson”. La recepta, una de molt típica de Gal·les com és el “bread and butter pudding” i que antigament feien per aprofitar el pa sec. A la tarda han visitat el poble de Conwy i passejat per la muralla mentre els explicaven la seva història, en anglès. També han visitat la casa més petita del Regne Unit i els guies han quedat sorpresos per la quantitat de preguntes que els feien i la curiositat que els generava tot…

Els professors acompanyants ens expliquen, també, que els alumnes parlen en anglès amb la gent del carrer per iniciativa pròpia, per preguntar-los per exemple la relació entre “Alice in Wonderland” i Llandudno o on són les estàtues dels seus personatges… I que també els fa molta gràcia relacionar paraules catalanes i castellanes amb algunes de gal·leses, que també tenen arrel llatina.