Fi de projecte trimestral al Museu Egipci

Aquest darrer trimestre de curs, els alumnes de 1r d’ESO han fet un projecte diferent, relacionat amb la Història i més concretament amb els egipcis. Ha estat organitzat per grups cooperatius i ha consisitit en diferents pràctiques pautades, i també un treball individual.

La primera part col·laborativa consistia a respondre, en grup, una sèrie de preguntes relacionades amb l’Antic Egipte. Per fer-ho s’han hagut de posar en el paper d’exploradors i arqueòlegs, i utilitzar el seu enginy per desxifrar alguns misteris…

Un cop resolts, han hagut de redactar uns informes a partir de les proves i conclusions a les que han arribat ells mateixos, i presentar-los en format Power Point davant del grup classe. A més, de forma individual, han hagut d’elaborar una Guia de Viatge, que reflectís tot el que havien après. Això els ha fet fer una recerca real per documentar-se sobre Egipte, tant a nivell d’informació i qüestions pràctiques, com d’imatges.

A més d’aquesta part més aplicada, han acabat el projecte visitant el Museu Egipci, que està a menys de 10 minuts caminant de l’escola. Allà els han fet una visita guiada per la col·lecció permament, en la que han participat molt activament amb comentaris que evidenciaven la solidesa de  l’aprenentatge adquirit. La visita ha acabat amb un divertit taller, on han acabat simulant la seva participació en un procès de momificació, amb col·locació d’amulets de la sort i lectures d’escribans.