Qui és qui?

Molts dels qui heu passat per l’escola les darreres setmanes us haureu fixat en el mural “La nostra escola” fet pels alumnes de Parvulari. Sinó, i com que ja ha estat reemplaçat per l’actualitat que marca el Carnestoltes, avui li dediquem aquest post. Veureu com els més petits perceben l’escola i els qui treballen en ella. Una mirada molt particular… i divertidíssima!

A més de dibuixar l’escola tal i com ells la veuen, han fet retrats personificats amb peus de foto. Així, per exemple, del director de l’escola Jordi Casas destaquen que és qui “Ens diu què hem de fer”, “Vigila que no correm al passadís” o “Acompanya Sant Nicolau a les classes”. El que més els crida l’atenció de la Carol, la coordinadora d’Infantil, és que “Fa bits”.

“Arregla coses”, “Pinta parets”, “Posa sostres” i “Fa servir eines, cistelles, tornavís i martells”… la feina del Josep la tenen ben clara. També la de la Pili, de qui diuen que “Apunta qui està malalt i qui té dieta”, “Agafa el telèfon als pares” o “Llama a los padres cuando tenemos fiebre”. I, com no podia ser d’una altra manera, subratllen la feina de les cuineres: de la Lídia diuen que “Cuina molt bé i ens agraden els macarrons”; de la Encarni que “renta els plats i les olles”, i de la Celia, que “Agafa el menjar i el porta a la Llar”.

Amb moltíssim carinyo defineixen les professores com l’Alba “que és una princesa”, la Lorena que “Ens ensenya cançons”, l’Eva que “Ens fa shhhhhh… per anar a dormir i ens ensenya a menjar”, la Jaqui que “Ens ajuda amb la higiene”, la Noelia que “Ens ensenya lletres lligades” o la Dolors que “Es una experta en elefantes”. També, la teacher que “Fa jocs en English” i la Marisa, que “Ens esenya a fer jocs i així serem més forts”.

A més, aquests petits artistes de Parvulari han retratat els seus companys de l’escola. Dels de la Llar, diuen que “Els nens juguen i ploren i fan fitxes fàcils”. Per a ells, els de Primària “Fan sumes molt difícils i estudien molt” o “Tenim ganes de portar uniforme”. De l’ESO el que més els impressiona és que “Porten llibres en lligada” i “S’emporten a casa el treball de sumes dificilíssimes”.

I, per acabar, destacar tres titulars que ens defineixen a la perfecció: “La nostra escola està a Barcelona i també a Consell de Cent”, “Pots venir des que tens un any fins que ets molt gran” i “I després te’n vas a la universitat”.