Re-estrenem gimnàs

Després d’un inici de curs en obres, el gimnàs de l’escola ja està enllestit i en més bona forma que mai… amb un terra de parquet nou, una il·luminació més potent i una bona capa de pintura. Els alumnes ja l’han estrenat, com per exemple, els de P5 que cada setmana hi van a fer una hora d’exercici físic i expressió corporal.

Ens hem colat en una d’aquestes sessions per captar en fotografies com ho passen de bé. Comencen la classe amb un joc en el que han d’estar molt concentrats i reaccionar ràpida i hàbilment, seguint les instruccions de la mestra, que els fa córrer en diferents sentits.

Després d’aquesta primera part dirigida, n’hi ha una segona en què es potencia la imaginació i creativitat dels alumnes. Se’ls divideix en grups i se’ls proporciona diferent material com xanques, cèrcols  i teles. Amb les xanques treballen l’equilibri i la coordinació; amb els cèrcols s’inventen els seus propis jocs, per exemple, saltant, fent-lo ballar a la cintura o creant un túnel per on han de passar els companys, i amb les gases o teles deixen anar la seva imaginació i treballen l’expressió corporal, d’una manera lliure i creativa… tant, que de vegades pot passar que la gasa quedi penjada en algun lloc inaccessible per a ells, com mostra la darrera fotografia…