Tornem a fer sortides culturals a Infantil, amb una visita al Museu de la Música

La música comença a introduir-se a l’etapa d’Infantil, amb l’objectiu que els alumnes desenvolupin un vincle positiu amb els anomenats “instruments Orff”. Es diuen així perquè va ser el músic alemany Carlf Orff qui va categoritzar una sèrie d’instruments senzills, sobretot de percussió, que eren adients per utilitzar a l’aula. A més, al parvulari, la sensibilització musical dels alumnes passa per conèixer la vida de compositors com Beethoven i Mozart, fer audicions, cantar cançons per reconèixer la veu com a un instrument més i ballar seguint la música. Amb les danses han après la diferència d’aquestes on cal deixar-se anar amb flow i les pautades, com els balls coreografiats que van assajar i representar pel Carnaval. 

La Teacher Núria, a més de professora d’Anglès del parvulari ara també ho és de Música i, tan bon punt hem pogut recuperar les sortides culturals, ha programat la del Museu de la Música situat a l’Auditori de Barcelona. Tenint en compte que els protagonistes de la visita són nens i nenes de P3, P4 i P5, aquesta ha estat dinamitzada. Els dies previs, a classe havien estat treballant els instruments i alhora rebut unes cartes d’un misteriós “Pont del Sarangi” que els convidava a anar a descobrir-lo al Museu. 

Amb la il·lusió d’assolir aquest repte, i dividits en dos grups, als Pingüins, Tortugues i Elefants els han posat un carnet d’exploradors, els han ensenyat un mapa i han començat a recórrer el fantàstic bosc sonor del Museu. Han anat mirant les diferents vitrines amb instruments de tot el món, fins que han trobat el Pont del Sangri, com a part d’un instrument. En concret, la peça que subjecta les cordes del Sarangi, un vell instrument que sona a gairebé tota la música de l’Índia. 

A més, han recorregut el museu escanejant, connectant i indagant altres instruments dels que també havien rebut pistes. Aquesta activitat anomenada “De puntetes al Museu” ha acabat amb una invitació a ballar amb el cos i, per tant, amb riures i sentint el benestar que ens genera la música.