Rem i Paddle surf al canal Olímpic

Aquesta setmana estem fent els EPI Games, unes particulars Olimpíades a l’escola… però, a més, fa uns dies que els alumnes de Primària van tenir la sort de gaudir d’unes divertidíssimes activitats en una instal·lació olímpica de debò: el Canal Oímpic de Catalunya, que es va crear per als JJ.OO. de Barcelona’92, a Castelldefels. 

Aquest és un canal artificial construït sobre unes antigues maresmes del delta del riu Llobregat on, des que van acabar les proves olímpiques, s’hi fan activitats lúdico-esportives, amb una bona oferta per a les escoles. És per això que l’hem triat com a destí d’un dels dies del Casal i el Summerlife, i entre les diferents opcions que ens proposaven vam escollir la de kaiac i canoa -perquè el rem és l’esport rei del canal- i el paddle surf per la seva actualitat a les nostres platges. 

En arribar, els responsables del canal van ataviar els nostres alumnes amb les armilles salvavides i un rem per a cadascú. A continuació, el monitor va fer a tot el grup una explicació de la tècnica bàsica per avançar dins l’embarcació: com agafar el rem, el joc dels canells i, sobretot, com la pala ha d’entrar en contacte dins l’aigua per anar cap endavant, girar o marxa enrere. Un cop assimilades les normes bàsiques, les van poder posar en pràctica durant una hora en kaiacs i canoes de 2 a 3 places, en el que va ser un exercici de total col·laboració i compenetració entre els alumnes.

A la segona hora van tenir l’oportunitat de provar el paddle surf, un esport originari de la Polinèsia i que està molt de moda a les nostres costes des de fa un parell d’anys. També en grups van tractar d’aprendre la tècnica per aguantar l’equilibri i avançar, mentre es fa un gran exercici físic… i unes bones rialles, ja que presenta certa dificultat i la majoria van caure a l’aigua de forma molt divertida en més d’una ocasió.