Presentació de la Setmana de l’Arquitectura, a la coberta verda

La coberta verda de l’escola ha estat l’escenari escollit per a la presentació de la Setmana de l’Arquitectura de Barcelona, que es duu a terme actualment a la nostra ciutat. A la roda de premsa, els representants de les institucions organitzadores, és a dir l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes, la Fundació Mies van der Rohe i el FAD, han coincidit a destacar el terrat ecològic de l’escola com un exemple de l’urbanisme i l’arquitectura que vol transmetre aquesta cita anual de la ciutat.

L’han assenyalat, també, com un projecte ja fet realitat en la línia del paradigma de la Nova Bauhaus Europea, que és una crida col·lectiva de la Unió Europea a imaginar i construir un futur sostenible, inclusiu i bonic per a la ment i per a l’ànima de tots. En els seus discursos, les autoritats han dit que aquest espai recuperat, rehabilitat i transformat obre el camí per a que més edificis de la ciutat recuperin els seus terrats en desús i els donin vida.

Després de les preguntes dels periodistes, la comitiva ha visitat les diferentes terrasses de la coberta, en una ruta comentada pel director de l’escola, el Jordi Casas. Tots han quedat sorpresos del caràcter multidisciplinar de la coberta, amb els seus diferents àmbits com l’estació meteorològica, l’hotel d’insectes, el jardí de les herbes aromàtiques i les taules del correu hidropònic. I, sobretot, meravellats que aquesta coberta formi part d’una escola per la projecció educativa, social i ecològica que això suposa per a molts barcelonins.

A més, aquesta setmana la primavera ja es nota amb tot el seu esplendor al capdamunt de la nostra escola , tal com es pot veure a la galeria de fotos i en aquest enllaç a la coberta que en va fer betevé: https://beteve.cat/societat/setmana-arquitectura-barcelona-2021-repren-activitats-presencials-visites-guiades/