Sessions de Psicomotricitat a P3

Avui volem compartir amb vosaltres una sessió de Psicomotricitat de P3, al gimnàs de l’escola. Durant aquest primer trimestre, l’han feta cada dijous a les 11.30 hores amb el Franc, que els proposa diversos jocs amb objectius diferents.

Les sessions sempre comencen amb una mica de desplaçaments per escalfar, abans de passar a l’acció. Aquesta acció pot iniciar-se amb un joc lliure amb les pilotes, repartint-ne unes quantes per tot l’espai i deixant els nens improvisar amb elles. Mentrestant el Franc observa les diferents reaccions i relacions: si juguen individualment, en parelles o en grup, compartint amb els altres i sent solidaris. A més, aquesta activitat els serveix per treballar el que, tècnicament, s’anomena la coordinació òcul-manual i òcul-pèdica.

Un altre dels jocs que fan habitualment és el dels escaladors, en el que els nens van d’una espatllera a l’altra sense tocar el terra. D’aquesta manera treballen els braços i les cames, i l’equilibri. També serveix perquè perdin la por (no el respecte) a les alçades, i adquireixin un major seguretat i consciència corporal.

Moltes sessions acaben amb el joc de les estàtues i els cèrcols màgics, que consisteix a anar desplaçant-se de diferents formes pel gimnàs al ritme de la música. Quan aquesta deixa de sonar han d’ocupar el cèrcol lliure més proper el més ràpid possible. L’objectiu principal d’aquesta activitat és treballar la velocitat de reacció i de desplaçament, i aprendre a alternar l’activació i el moviment amb la calma i el silenci.

Aquest últim joc, a més, els fa riure i cridar molt… per tant, podem dir que a més de tots els beneficis en la millora de la coordinació i psicomotricitat, en aquestes sessions es treballa l’expressió i es fomenta la diversió.