Sortides amb Història, Cultura i Matemàtiques

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO han fet una sortida cultural i matemàtica a Tarragona. Han anat fins a aquesta ciutat perquè l’activitat relacionava les matemàtiques amb els romans i els proposaven diverses operacions a la mateixa Tarraco romana. Per exemple, a partir de fórmules de volums, els alumnes van poder calcular des de la quantitat d’especadors que hi cabien a les grades de l’amfiteatre fins la quantitat d’aire que hi ha dins la volta de canó del circ. 

A més, gràcies a la Trigonometria van ser capaços de calcular la inclinació de la grada que donava al Fórum Provincial i pel Teorema de Pitàgores, la llargada de la volta de canó del circ…I això últim relament no era senzill, ja que no era un rectangle. Com no podia ser d’altra manera, tota la visita va estar farcida de pinzellades històriques i de sensacions impressionants pel fet d’estar en llocs amb tant de passat. 

Per la seva banda, els alumnes de 1r de Batxillerat van visitar el castell de Montjuïc, un dels indrets amb més Història de la ciutat de Barcelona. Una guia especialitzada els va situar històricament a l’exterior del castell de Montjuïc, on els va explicar els orígens i evolució d’aquesta fortalesa. 

Tot seguit van tenir l’oportunitat d’entrar a l’interior del castell i visitar, fins i tot, els calabossos. Coincideix que ara un grup d’historiadors està descobrint, sota les capes de pintura de les parets, diferents escrits de presos que van ser empresonats des del segle XX fins la guerra civil.