Taller (artístic) de Pares a Infantil

Els pingüins, tortugues i elefants d’Infantil han rebut una nova visita de pares i mares, per fer conjuntament un Taller. I, un cop més, aquests convidats tan especials ens han sorprès moltíssim per l’originalitat de les seves propostes, totes molt pedagògiques i divertides.

A P3 el tema de l’activitat va ser el músic català, Pau Casals. A partir d’una obra de teatre interpretada pels propis pares i un narrador, ens van representar els aspectes més importants de la vida del famós violoncel·lista d’El Vendrell i moltes curiositats, com que col·leccionava pipes: la pipa de la pau, la pallasso, la de la foscor… i, fins i tot, van portar a classe un violoncel i una mare va tocar aquest instrument que el va fer mundialment famós i que, al principi, alguns nens van confondre amb una guitarra ja que tots dos són instruments de corda.

Els pares els van regalar un conte sobre Pau Casals i coloms per decorar… cosa que van fer pintant i enganxant-hi papers de seda mentre escoltaven “El cant dels ocells”. Al final, els van enganxar a un pal de polo i van fer volar coloms de pau, plens de color, per tota la classe. Finalment, van pintar un gran mural amb ceres de color blau, com si fos un cel, i hi van estampar les mans pintades de blanc, al que hi van afegir un bec i potetes, i el seu nom.

A la classe del costat, a P4, el taller es va centrar en la poesia, en concret en la de la Gloria Fuertes, que era especialista en escriure versos per als nens. “Cómo se dibuja un paisaje” va ser el poema que van treballar i que explicava els elements que formen un paisatge bonic: les muntanyes, un camí, una vaca, un molí, un grup de gallines, flors, arbres… Elements que els pares i mares havien preparat perquè els nens els enganxessin en una gran cartolina i formessin el seu propi paisatge, que va quedar preciós i molt colorit.

La següent activitat encara va ser més sorprenent ja que els pares i mares van llegir el poema “Con un cero”, que els va fer pensar a tots amb la quantitat de coses que es poden fer amb aquest número, com el volant d’un cotxe, una roda o unes ulleres amb un parell de zeros… Una activitat senzilla, maca i fàcil de fer que va activar la imaginació de tots.

La poesia també va ser la protagonista a P5. Els pares i mares van portar-ne quatre, una per a cada estació de l’any. Eren poemes incomplerts, que havien d’omplir amb els dibuixos fets pels pares i deduint la seva ubicació. Quan ja no va quedar cap buit, van llegir tota la poesia sencera i llavors van acabar d’entendre tot el contingut. A partir d’aquí cada nen va dibuixar el que aquella poesia li havia inspirat… i el resultat va ser molt variat.

A més de passar-ho bé, d’aquesta manera els nens han après que els poemes cal llegir-los a poc a poc, entenent el seu significat i imaginant-ne el que es vol dir… i també, que un poema és com un joc divertit, que permet deixar anar la imaginació i crear imatges.