Taller de Nutrició amb pares

A Parvulari hem fet una nova sessió de tallers temàtics amb pares, que aquest cop ha girat al voltant de l’alimentació.

A l’aula dels Pingüins es va presentar la piràmide dels aliments, partint primer del menjar més sa i equilibrat, i acabant pels dolços i els greixos, dels quals no s’ha d’abusar. Tot això ho vam fer a partir d’un joc en el qual havien de classificar unes imatges amb els aliments a la piràmide que ens van portar a la classe. També vam fer un tast dels diferents aliments de la piràmide, vam berenar i vam quedar ben tips!

A la classe de les Tortugues l’activitat va ser molt creativa. Amb diferents fruites vam crear moltes figures: “senyors que tenien fred” amb plàtan, maduixes i galetes; vam fer cotxes amb pomes i raïm; palmeres amb kiwi, plàtan i mandarina; i flors amb maduixes, mandarines i pomes; com també petits còctels amb iogurt natural, mel i diferents sucres de colors. Amb tot això, vam aprofitar per berenar envoltats de colors, aliments sans, imaginació i creativitat; entusiasmats i amb moltes ganes de poder-ho fer també a casa!

A l’aula dels Elefants vam dissenyar entre tots un berenar setmanal, sa i equilibrat. Per fer-ho, ens vam repartir per grups en els quals cada nen representava un dia de la setmana. Cadascú escollia entre les diferents taules, els làctics, les begudes, les fruites o les galetes, entrepans de xocolata o d’embotit, i col·locats tots en una bossa per tal de fer el nostre berenar.

Per grups, vam contrastar quin era el berenar setmanal més sa i, per comprovar-ho, cada aliment tenia una puntuació que representava l’equilibri alimentari.

Finalment, vam berenar el que vam voler tenint en compte, però, quina havia de ser la dieta més variada, equilibrada i adequada.

Ha estat divertit i molt enriquidor veure com amb una petita pauta com “Berenar sa”, cada grup ha fet activitats diverses i enfocades de diferents maneres. A més, hem pogut conèixer la piràmide alimentària, com crear formes i figures amb fruites i preparar un berenar sa setmanal.