Taller de pares: “Contes i teatre”

Aquesta setmana les famílies han tornat a entrar a les aules i aquest cop, en fer-ho en plena Setmana de la Cultura, ho han fet per fer una taller de contes i teatres. A la classe dels Pingüins van representar la història de “The very hungry caterpillar”, una història original dels Estats Units, explicada en castellà.

Primer de tot, una de les mares va llegir la història i per poder-la representar van pintar uns plats de plàstic amb ceres verdes per poder formar entre tots el cos de l’eruga i li vam enganxar uns petits trossos de canya que simulaven les potetes de l’eruga. També van pintar amb ceres les fruites que es menjava l’eruga. Aleshores van representar l’eruga del conte i, per acabar, van preparar uns plats amb tots els dolços i menjars de diferents tipus que s’acabava menjant l’eruga al final del conte.

A la classe de les Tortugues van fer una representació amb titelles. Es van repartir els personatges del conte: la Caputxeta, l’àvia, el llop, el caçador, i la mare de la Caputxeta. Amb una careta, mitja bola de porexpan, un pal i uns vestits van aconseguir unes titelles xulíssimes. Els pares i mares van ensenyar els nens com es feien anar les titelles, servir mentre els explicaven la història en diferents idiomes: en anglès i castellà, i els personatges en català!

I a la classe dels Elefants, els pares van organitzar un taller de titelles. Van crear-les i després es van inventar diferents històries. Van fer-ne de gats, gossos, ratolins… amb papers de colors, gomets, ulls que s’enganxen i que tenen moviment propi, pals de pipa de diferents colors, etc. Finalment, per equips, entre pares i mestres ens vam inventar històries d’animalons atrevits que parlaven, que s’enfadaven, que reien i jugaven, que feien entremaliadures…

Una experiència molt divertida per a tots i que ara també volem compartir amb vosaltres amb les següents fotografies.