Tallers de Ciència a la Fundació Alícia i la Universitat de Vic

Arran de la Setmana de la Ciència, alumnes de Secundària i Batxillerat van participar en un parell de Tallers didàctics que relacionaven la Ciència i l’Alimentació tant a la Fundació Alícia, en el Món Sant Benet, com a la Universitat de Vic. 

Alícia (ALImentació y ciènCIA) és un centre d’investigació creat amb l’objectiu que tot el món mengi millor i dedicat a la innovació tecnològica a la cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la promoció del menjar bé. Fundada fa uns 10 anys, la fundació compta amb la col·laboració de Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster. Allà van poder realitzar el taller “Fenòmens a la carta” que tenia com a objectiu apropar la Ciència a la vida quotidiana, per exemple demostrant que és capaç de donar-nos solucions per a problemes d’al·lèrgies o intoleràncies alimentàries. 

El segon taller era complementar, portava com a nom “Ramon Casas i el misteri de Sant Benet” i es basava en un joc d’investigació per conèixer els diversos estils artístics de Sant Benet. Mitjançant l’observació i la relació de dades documentals els alumnes van poder extreure les seves pròpies conclusions sobre la història del monestir.

 A la Universitat de Vic van realitzar el taller “La química del cupcake”, un exemple molt dolç per demostrar el mètode científic, i el de “Disseny orientat a la impressió 3D”, a on van adquirir nocions bàsiques de disseny 3D i van poder dissenyar objectes personalitzats.