Tallers creatius

Com sabeu, els alumnes que han aprovat els exàmens globals durant el curs no cal que s’examinin als finals. Això suposa que mentre la resta fan els exàmens, els aprovats tenen uns dies amb menys activitat acadèmica… i menys nervis! Des de l’escola ens agrada aprofitar aquesta situació i reconèixer-los de la feina ben feta durant tot l’any.

Per això, els organitzem des d’excursions lúdiques, com la de la setmana passada a Port Aventura o la de finals d’aquesta a la platja, i també activitats a l’escola, com el Taller d’Art que han fet a ESO1, el de Fotografia a ESO2 i ESO3, i el de disseny de pàgines web a ESO4.

En aquesta entrada el blog volem compartir les divertides fotografies fetes durant el taller artístic a 1r d’ESO organitzat per Biribotis, que repeteix experiència amb nosaltres. Hi veureu com els alumnes han pogut experimentar jugant amb la fotografia com a mitjà artístic i de creació. Per fer-ho, han dibuixat amb un llum en l’espai i d’això n’ha sortit una presa, una imatge que relaciona la fotografia i el dibuix.

També han elaborat autoretrats Pop-Art, amb tècniques de gravat i estampació (monotip). Cada alumne ha realitzat uns 9 retrats que després han muntat en un suport de cartró. Per fer-ho, han utilitzat paper de gravat, tinta de gravat a l’aigua, planxes de metacrilat, corrons d’estampació, pintures acríliques, etc. 

I, després de l’èxit de l’adaptació de “Las Meninas” que van fer l’any passat, hem volgut repetir l’experiència fent un nou quadre col·lectiu, aquest cop amb els músics i cantants preferits dels alumnes. S’ha fet a partir de la composició i interpretació totalment lliure, i utilitzant diferents tècniques artístiques com l’acrílic, carbonet, ceres, collage de diferents materials i fotografies.

El resultat el podreu veure a penjat a les parets de l’escola, com venim fent aquests darrers anys amb les millors expressions artístiques signades pels alumnes.