Teatre infantil, fira solidària i concert de Nadal

Com sempre, la darrera tarda escolar de l’any la dediquem a celebrar junts el Nadal. Aquest curs vam programar diferents activitats segons l’etapa i mentre els més petits de l’escola ho celebraven amb les seves famílies i mestres a l’aula, per ser l’entorn que més coneixen i on se senten més confiats, els de P4 i P5 ens van oferir una preciosa obra de teatre. L’escenari va ser el gimnàs de l’escola per poder encabir millor el públic entusiasta i l’obra representada, el “Conte de Nadal” de Charles Dickens que, tot i ser una obra complexa, la van representar de meravella.

A la mateixa hora es posava en marxa la Fira de Santa Llúcia que, un cop més, està enllaçada a un projecte solidari. Aquest any, com que els alumnes de primària estan treballant a fons la figura del líder sud-africà Nelson Mandela pel seu paper contra les desigualtats, els diners recaptats es destinaran a l’ONG SOS Àfrica, Servei de Solidaritat amb Àfrica. En concret es tracta del programa “Un nen, un tanc d’aigua”, del que podeu informar-vos més a fons en aquest enllaç: http://www.sosafrica.org/proyectos-endetalle.html.

La Fira és la cloenda del projecte d’aquest trimestre durant el qual, i entre d’altres aprenentatges, els alumnes han ideat, creat i elaborat ells mateixos manualitats per vendre i recaptar fons. I no només, sinó que el dia de la Fira ells mateixos es van posar a les paradetes com a reclam dels compradors i animant la gent a compar-los algun regal per al Nadal o a participar en la rifa. En total van ser 9 parades de diferents temàtiques, en les que es podien comprar productes artesanals, textil estampat pels alumnes, flors, braçalets fets amb estampats africans o dolços fets també amb els principals ingredients d’aquest continent, com són el plàtan, els cereals i el cacao.

La festa va acabar de manera molt animada, gràcies al repertori musical que van oferir els alumnes de primària i al que es van sumar, de forma voluntària i il·lusionada, alguns de secundària que volen seguir participant en aquesta festa. Un repertori triat i adaptat pel professor de Música que, agafant com a base temes cèlebres dels 80, va adaptar-los les lletres amb temàtica nadalenca per motivar al màxim als alumnes i, alhora, a tot el públic assistent al pati… per acabar el 2018 compartint alegria. Bon Nadal!