Un bon inici…

Normalitat absoluta en els primers dies d’escola. Aquest any, el fet de començar a la part final de la setmana ho ha fet més fàcil en alguns casos i ha ajudat en l’adaptació progressiva de tots plegats. Ahir van començar els alumnes d’Infantil i Primària i la majoria ho van fer força contents. De fet, en molts casos van ser els pares a qui els va costar una mica més separar-se d’ells per unes hores. Avui ja la majoria estaven força habituats a les rutines, els hàbits, als companys i, sobretot, a les noves mestres.

Avui han estrenat el curs els alumnes d’ESO i Batxillerat, que a mida que anaven arribant es retrobaven amb els companys al pati, generant imatges força entranyables. També ho ha estat veure com els alumnes es presentaven “als nous” que s’incorporen aquest curs a l’escola i als quals, des d’aquí, també els donem la benvinguda.

Per als nois i noies de 3r i 4t d’ESO l’inici del curs ha estat una mica més especial. La primera lliçó que han rebut ha estat la del director de l’escola, Jordi Casas, que els ha explicat com els afectarà l’aplicació del Pla d’Innovació Educativa (PIE). Després de veure tots junts el reportatge audiovisual fet per la pròpia escola, els ha detallat com es materialitzen els canvis, per exemple amb sessions de classe més llargues on, si aprofiten el temps, milloraran el seu rendiment i podran enllestir els deures a l’escola.

També els ha presentat la nova distribució variable dels grups seguint criteris que faciliten l’aprenentatge de tots els alumnes sense que ningú quedi enrere,  per exemple per dificultats d’aprenentatge a causa del TDAH o pels diferents graus de coneixement de l’anglès.