Un exemple d’entrenament amb els iPads a la classe

Com sabeu, des de l’inici d’aquest curs hem introduït les tauletes digitals amb els llapis electrònics a les classes de primària, ESO i batxillerat amb un doble objectiu. Per una banda, el de continuar donant resposta a l’evolució de les competències digitals que els alumnes, i també els professors, van desenvolupar durant l’escola a distància del període de confinament. Per l’altra, dotar-los de millors recursos per a possibles confinaments temporals, períodes de quarentena o de reducció de la presencialitat a les aules. 

Amb aquesta intenció, tots els professors ho han estat practicant a classse i, en molts casos, en combinació amb els llibres físics i llibretes, perquè és bo que no desapareguin del tot sinó que siguin complementaris. Però avui us volem explicar el cas de l’assignatura de Dibuix Tècnic de 2n de batxillerat on el Raül Capdevila, arquitecte, professor i alhora entrenador esportiu, ha aplicat la seva mentalitat esportiva i d’alt rendiment per preparar els alumnes.

En aquest cas, això vol dir que des del primer dia de classe, la seva aposta ha estat total per la tecnologia I, tot i reconéixer la dificultat que suposa explicar Dibuix Tècnic sense utilitzar la pissarra de l’aula i poder agafar el compàs dels alumnes, ha aconseguit capacitar-los per poder seguir bé les classes d’aquest curs, sigui quin sigui l’escenari.

El Raül es connecta al Zoom des de l’ordinador, perquè els alumnes el vegin explicant, i també des de l’Ipad per compartir la pantalla. És en aquesta on fa el dibuix en temps real, utilitzant aplicacions com el PDF creator i altres de Geometria descritptiva com Geometry Pad o CAD HD. 

I el que va començar sent un entrenament, ja s’ha posat “en situació de carrera”, com diu el Raül, ja que alunmes de 2n de batxillerat A van haver de fer quaretena. En tornar a l’escola han assegurat que aquest cop, gràcies als iPads i a estar habituats a les noves dinàmiques tecnològiques, l’experiència ha estat molt més bona, senzilla i gratificant que durant el primer confinament.