Una bona recompensa

Els alumnes d’ESO que van aprovar els exàmens i que, per tant, no tenien jornada de recuperació han gaudit de dues jornades d’iniciació a dos esports: l’escalada i l’esgrima. D’aquesta manera, se’ls “premia” per la seva bona resposta acadèmica, alhora que se’ls proporciona coneixements sobre altres esports per completar així els que ja practiquen a l’escola.

El dimecres 10 van anar al Rocòdrom de Montjuic, on els alumnes van fer un circuit de tirolina, travessar ponts tibetans, escalar per la paret i fer ràpel. Abans, però, explicacions prèvies dels monitors sobre com fer l’ascensió i també sobre com baixar fent saltirons fins arribar a tocar a suaument terra, un altre cop.

A la setmana següent, van fer una iniciació a l’esgrima. Primer de tot, van seguir una formació teòrica sobre seguretat i història d’aquest esport que va néixer a Anglaterra. I, abans d’agafar l’espasa, unes normes bàsiques sobre el floret i el sabre, i sobre les posicions fonamentals d’atac i en guàrdia.

Amb els coneixements bàsics assimilats, els alumnes van vestir-se amb el característic vestit blanc, de tela gruixuda i jaqueta elèctrica endollada al guant i, a la vegada, amb una anella al “xivato” que en el marcador indica si has estat tocat o no, i, com no, amb la careta obligatòria….

Hora de començar els assalts, això sí, primer de tot, els van ensenyar a saludar-se esportivament, es van posar tots en guàrdia… i , per fi, “al ataque”!

Als alumnes els van divertir moltíssim aquestes noves experiències que trenquen amb la rutina escolar i els permeten experimentar coses noves amb els companys.