Una castanyada molt teatral

Un any més, a l’escola hem celebrat la Castanyada amb panellets fets pels alumnes, castanyes collides també per ells durant les excursions al Montseny, disfresses, jocs, cançons… Però aquest any, la festa ha tingut una clara protagonista: l’obra de teatre representada pels alumnes de 5è de Primària, amb la que ens van sorprendre i, sobretot, divertir.

Temps abans el professor de Llengua castellana, Dani Rodellas, els va fer a classe una introducció al gènere teatral i va recollir propostes d’idees argumentals entre es alumnes. A partir d’aquí, ell va redactar l’esquelet de l’obra, resumint què seria cada escena. La Carol Serrano va participar com a directora de càsting i perfilant els personatges, protagonistes, la figura del narrador… El següent pas va ser l’escrit del text de les diferents escenes, que va anar a càrrec dels nois i noies. A continuació, els assajos amb la Carol, que els va ensenyar tècniques d’interpretació i projecció de la veu.
A part de les dots treatrals, el que va sorprendre més al públic que es va reunir al pati de l’escola (format per companys de tots els cursos, mestres, familiars, amics…) va ser l’humor amb què estava escrit i interpretat. La trama que havien ideat anava sobre un grup de nens molt “pijos”, fills de castanyeres, que deixaven de vendre castanyes perquè consideraven que la gent ja no comprava castanyes perquè s’havia passat als caramels de Halloween. Aquests nens marxen de viatge i quan tornen es troben amb una ciutat postapocalítpica, amb gent a punt de morir perquè ja no té castanyes. Aleshores intenten convèncer les mares perquè tornin a vendre castanyes… i com que elles s’hi neguen, ells s’han d’embrutar per collir castanyes i, així, salvar la ciutat. 
Una trama divertida i, sens dubte, original que ens demostra que la tradició de la Castanyada està arrelada en els nostres alumnes, que li desitgen una llarga vida…