Una classe per llepar-se els dits…

Llepant-se literalment els dits és, literalment, com van acabar els alumnes de Primària la classe sobre el text instructiu. El dia abans havien vist com és una recepta de cuina i van apuntar en una llista els ingredients que necessitaven i les passes a seguir per elaborar una broqueta de fruites amb xocolata.

Dividits en grups de 3 o 4 per fomentar el treball cooperatiu, i seguint les indicacions van començar a pelar la mandarina, el plàtan i el raïm. Tot seguit, la professora Àngels Just els va repartir els pinxos on construir les broquetes mentre els recordava que calia tenir precaució amb la punxa.

Es van repartir les tasques i mentre un llegia la recepta, els companys de taula anaven tornant-se per punxar les fruites seguint sempre la mateixa sèrie: raïm, mandarina i plàtan.

Un cop les broquetes estaven plenes de fruita, la senyoreta va anar a la cuina on la Lídia havia preparat xocolata desfeta i va arribar el moment de posar, amb molta cura de no cremar-se, la xocolata per sobre… mentre oloraven l’olor tan bona que feia. La professora va aprofitar per recordar-los que és molt important menjar fruita per les vitamines que té i, tot i que amb moderació, també és bo menjar xocolata perquè té bones propietats.

I a l’ordre de un, dos, dos i mig, dos i tres quarts… i tres, els va donar el permís per menjar-se les fruites amb xocolata. Hmmmmm!