Una disfressa amb llum pròpia

A la classe de Medi de 4t de Primària estem treballant en un projecte al voltant del descobriment de la bombeta. Primer de tot, els alumnes han fet una extensa recerca sobre el seu inventor, Thomas Alva Edison, un dels científics que més invents ha fet a la Història. El més conegut, sens dubte, el que estudiem nosaltres i que va descobrir el 1887.

De la seva biografia, als alumnes els ha impressionat que ja de petit li agradés llegir molts llibres d’experimentació, que construís el seu propi laboratori al soterrani de casa seva i que llegís, com diuen, tots els llibres d’experimentació d’una biblioteca i després els fes realitat a casa seva.

Nosaltres també en vam fer un d’experiment, amb el que vam acabar veient la llum. A classe, cada alumne va fer un circuit elèctric, amb material aïllant i conductors, i seguint les instruccions de les professores Carol Serrano i Paz Moxó. La pràctica va ser, sense dubte, la millor manera d’entendre el procés de l’invent de la bombeta i a partir de com circula l’electricitat.

Una sessió experimental, amb material aïllant i conductors que ha acabat amb èxit ja que totes les bombetes s’han encès… i que tots podreu veure ben aviat, ja que formaran part de la disfressa de Carnaval de 4t.