Una donació d’anada i tornada

Com ja us vam informar en un post anterior, la Fira de Santa Llúcia solidària que vam fer a l’escola per Nadal va resultar un èxit de recaptació. Un cop comptada la caixa a classe de mates, calia acabar la “bona acció” i lliurar els 1343,19 Euros al seu destinatari. I amb aquesta activitat els alumnes es van adonar que, quan fas una bona acció, tens molts números que et sigui tornada. En aquest cas, quan un grup de voluntaris del programa “l’Hospital amic” de Sant Joan de Déu van venir a cercar la nostra donació, ens van correspondre amb un regal molt especial.

Ens van oferir una sessió sobre les activitats que gràcies a donacions com la nostra poden dur a terme i fer més amable l’estada a l’hospital dels nens ingressats. Com veureu a les fotografies, ens van fer cantar, respirar, llegir, riure… I hi veureu també la Cuca, una gossa preciosa i molt llesta, ja que està ensinistrada, per exemple, per obrir la porta als nens que es mouen en cadira de rodes.

El Giorgio ens va demostrar com mitjançant la música i les cançons les preocupacions desapareixen… I les musicoterapeutes ens van fer veure com quan escoltem la música no sentim els sorolls que no ens agraden.

Una sessió molt amena i divertida que, a més, va resultar un aprenentatge molt valuós. A més de proporcionar recursos per als nostres alumnes per exemple si estan tristos, ens va servir per treballar els valors com la solidaritat, l’altruisme, la col·laboració i l’empatia.

Si voleu veure un vídeo sobre el programa “Hospital amic” en què hem col·laborat tots plegats, cliqueu a: http://www.hsjdbcn.org/