Una Montserrat amb valors i visió de futur

El passat divendres vam celebrar la Verge de Montserrat, la patrona de l’escola. Seguint la nostra tradició, ja que la fundadora de l’escola es deia Montserrat Pérez Iborra, ho vam fer amb un acte solemne a l’Església dels Àngels del carrer València, on tots els cursos, des de P3 fins a BAT2 van lliurar una ofrena a la Moreneta.

Els alumnes de Parvulari i Primària van centrar les seves ofrenes en la conservació del medi ambient i, sobretot, en la de l’aigua, ja que aquest any el projecte interdisciplinari és sobre el mar. Els de 1r de Primària van demanar respecte per les espècies marines, sobretot les que estan en vies d’extinció com la balena blava. A 2n, els preocupen les deixalles que els humans aboquem a l’aigua i la contaminació del mar. Als de 3r, que els nostres pols estiguin ferits i per això van demanar que actuem en conseqüència i no contaminem. Els de 4t, com que estan estudiant a fons el sector de la pesca, li van demanar a la Verge de Montserrat que es respectin les mides mínimes dels peixos i que no es consumeixin el peix petit. Els de 5è, que les activitats de lleure no afectin l’ecosistema marí. I els de 6è, que no embrutem les platges amb residus i deixalles.

En acabar, amb un representant de cada classe es va formar la frase “Si tots hi contribuïm, GOTA A GOTA EL MAR NO S’ESGOTA”.

Les ofrenes dels més grans van continuar demostrant els valors que els alumnes desenvolupen a l’escola. Així, els de 1r d’ESO es van mostrar preocupats pels desnonaments i les persones que es queden sense llar. Els de 2n van voler fer un homenatge a la Ciència i la Literatura, una combinació que aquest any estan treballant a fons. Els de 3r, el que ha estat el seu gran tema aquest any: el descobriment del món de les minusvàlues i les discapacitats, i el prendre consciència de l’elevat preu que pot tenir una imprudència. Els alumnes de 4t van voler qüestionar el materialisme i consumisme que impera a la nostra societat i ens van fer reflexionar en el que de debò necessitem per ser feliços.

Els de 1r de Batxillerat van parlar de la importància de la confiança… cap els altres però, sobretot, cap a un mateix. I els de 2n, de la fraternitat i l’esperit de germanor que han creat a l’escola i que esperen no perdre ara que estan a punt d’acabar aquesta etapa per anar a la universitat.

El Cant del Virolai va posar un punt-i-seguit a l’acte. A la segona part, els més grans de l’escola i els seus familiars van agafar tot el protagonisme ja que, un any més, la celebració de la Verge de Montserrat s’acaba convertint en l’acte de graduació dels alumnes de BAT2.

Per això, s’havien vestit per l’ocasió i convidat els seus pares, que no van parar de fer-los fotos, sobretot un cop els van posar la banda. Els alumnes van dedicar unes paraules simpàtiques i carinyoses als qui han estat els seus professors fins ara.

El director de l’escola, Jordi Casas, també va parlar de cada un dels alumnes, com a reconeixement cap a ells abans d’acabar l’escola. A més, els va donar el missatge de no rendir-se mai i sempre seguir endavant, adaptant-se a cada circumstància i intentant millorar i aprendre constantment. Com a exemple, va posar a l’escola i el nou projecte que està emprenent i que aquesta setmana el portarà a ell i a una expedició de professors fins a Finlàndia, per aprendre del millor sistema educatiu del món i poder aplicar els seus beneficis a la nostra escola.

I, per acabar la celebració… música, fotos de família, petons, abraçades, llàgrimes i orgull, molt orgull –del bo- per part de tots.