Una visita amb molt de sentit…

Els alumnes de 2n de Primària estan estudiant els aliments a l’assignatura de Medi. A classe han après la roda dels aliments, que els classifica entre greixos; proteïnes; vitamines, sals, minerals i aigua, i hidrats de carboni. També, com es distribueixen en la piràmide alimentària i l’origen dels aliments, per exemple, si és vegetal o animal.

I un cop coneguts els aliments, calia ensenyar-los on trobar-los. Les professores Dolors Redó i Alícia Chaler han aprofitat que l’escola està molt a prop d’un dels mercats més macos de Barcelona, per anar a completar aquest aprenentatge. Així que amb el dossier amb preguntes sobre els aliments sota el braç, els alumnes han anat al Mercat de la Concepció, al carrer d’Aragó.

S’han dividit en dos grups i han visitat diferents parades. A la de les verdures i hortalisses, els nens i nenes han pogut mirar-se els aliments des de ben a prop i d’una manera com no havien fet mai fins ara… Els que han tingut més èxit entre ells han estat els més petits, els tomàquets cherrie i les cols de Brussel·les, i la col perquè els ha semblat una flor.

A la parada de les fruites, els bolets han estat els que han rebut les mirades més curioses i un dels alumnes ha descobert allà el kiwi. En canvi, uns altres no només el coneixien i els agrada sinó que, a més, sabien que porta molta vitamina C. A més de la vista, han pogut activar el gust ja que els han regalat un parell de mandarines per a cadascú.

L’olfacte l’han desenvolupat al lloc de les espècies, on han experimentat noves i bones olors com la de la canyella… Una altra olor ben diferent és la que s’han trobat a la peixateria, però també ha estat on més han al·lucinat, amb les cares dels peixos, les seves dents i, sobretot, perquè han vist alguna gamba moure’s. També els ha sorprès la mida de la cua de bou, amb les seves articulacions i tendons, i la gran quantitat de varietats de carn que hi ha a la carnisseria.

I, en acabar la visita, tots han estat d’acord en una cosa: quina gana!!!!!