Unes vocals molt humanes

Com podeu llegir en l’apartat del Projecte educatiu de la web, a Parvulari apostem perquè l’infant sigui el protagonista del seu aprenentatge i perquè participi de forma activa en el seu desenvolupament. És el que anomenem el mètode constructivista i un exemple ben gràfic d’això és l’activitat que organitzem al llarg de l’any a P3 per treballar les vocals.

A les fotografies veureu que, per una estona, els alumnes “es converteixen” en vocals. Un grup d’alumnes forma una vocal i la resta la visualitza. Després, els que han format la vocal, veuen una fotografia de la seva representació. Així, a més d’aprendre les vocals, els oferim la possibilitat d’assimilar-les a partir de la pròpia experimentació i la visualització.

Aquesta tècnica és també una manera de treballar en equip, d’afavorir la participació i de fer el que més els agrada en aquesta edat: jugar. I veure’ls com es diverteixen, ens reafirma en la creença que la diversió i les pròpies vivències són unes excel·lents fonts de coneixement que, a més, estimulen la memòria i l’aprenentatge.