Visita d’ESO a tallers d’artistes contemporanis

Com a novetat d’aquest curs entre les activitats que l’escola programa per a aquells alumnes de l’ESO que no tenen exàmens de recuperació, aquesta setmana han visitat el Centre Piramidon, al barri de Sant Martí. Es tracta d’una gran galeria d’art que, al mateix temps, és una fàbrica de creació ja que hi treballen més de 15 artistes.

Dividits en tres grups, els alumnes han passat pels estudis dels artistes Carles Gabarró, Miguel Ángel Pascual i Tono Carbajo qui, en primera persona, els han explicat un munt de coses que els han interessat, sorprès i fet pensar… Des del més “bohemi” que els ha explicat que la inspiració li sol arribar mentre dorm i que per això sempre té a mà un full on apuntar les idees perquè no es perdin, fins al més metòdic, que els ha confessat que la seva també és una feina de pensar molt i que requereix constància, esforç i moltes hores d’experimentació.

Experimentació amb nous materials, textures i plataformes és, precisament, el que fan aquests artistes en aquest gran espai, que té unes fantàstiques vistes a la ciutat de Barcelona. Per això, els han explicat, que sempre estan atents al seu voltant, a les novetats i a tot allò que puguin servir-los com a font d’inspiració.

Un d’ells els ha confessat que li ha costat fins a 20 anys arribar a trobar el seu estil propi i que quan es troba es reconeix perquè tot flueix, com de manera orgànica. En aquest sentit, els han animat a treballar en allò que els faci sentir d’aquesta manera… També els han animat a creure en els seus projectes i no caure en el conformisme, posant-los el seu exemple, ja que sempre estan a la recerca de nous llenguatges artístics.

De forma molt generosa, han compartit també amb els nostres alumnes els seus blocs de notes amb apunts i, fins i tot, els han descobert obra inèdita que està en ple procés de creació.