Visites de cine… i literatura, per Sant Jordi

Dilluns vam iniciar la Setmana de la Cultura de l’escola amb un convidat de pel·lícula: la visita del crític de cinema i presentador de TV3, Jaume Figueras, que a més és exalumne de l’escola. Això últim ens va fer una especial il·lusió ja que ens va divertir moltíssim amb les anècdotes que de quan hi estudiava i demostrant-nos la quantitat de noms de professors que recordava. A canvi, ens va demanar que li expliquéssim què és el crèdit de síntesi, perquè quan ell estudiava no existia. I és que quan el vam convidar a venir a fer una conferència a l’escola, el Jaume Figueras ens va demanar que canviéssim la idea de xerrada unilateral per la d’un col·loqui d’ell amb els alumnes… I així va ser.

A partir de la seva experiència com a cronista durant les gales dels Òscar i com a  director del programa Cinema3, Figueras va començar a explicar als alumnes de 3r i 4t d’ESO com és estar sobre la catifa vermella, les diferències entre els festivals de Cannes, Venècia o Sant Sebastià, o com és entrevistar actors de la talla de Robert De Niro, Gregory Peck o Antonio Banderas.

Els alumnes no van parar de fer-li preguntes i ell a ells, també perquè ens va confessar que li agradava i anava molt bé professionalment estar en contacte directe amb joves espectadors per conèixer els seus gustos sobre pel·lícules i sèries de televisió. I un missatge que els va remarcar moltíssim als alumnes va ser la importància de veure les pel·lícules en versió original, encara que faci mandra o costi més esforç… També els va revelar que la fila 7 dels cinemes és des d’on millor es veu la gran pantalla, tot i que quan hi ha subtítols ell es posa una mica més enrere.

“Me ha encantado que los alumnos de la Escola Pérez Iborra de Barcelona me hayan recibido convertidos en personajes de mis obras. Gracias”.

Aquesta piulada al twiter de l’escriptora Ana Alcolea és una bona recompensa a l’esforç i la dedicació dels alumnes de 1r i 2n d’ESO, que han estat treballant, llegint i aprofundint en les seves obres “El bosque de los árboles muertos” i “La noche más oscura”.

Per a ells va ser un privilegi poc habitual poder fer preguntes directament de lector a autora. L’escriptora va venir també dilluns a la primera jornada de la Setmana de la Cultura de l’escola, en la que hi exposem treballs de recerca, lingüístics i xerrades.